снимка: БулфотоСлед няколко хубави дни следва захлаждане. Ето пълна прогноза: И

...
снимка: БулфотоСлед няколко хубави дни следва захлаждане. Ето пълна прогноза: И
Коментари Харесай

Прогноза за бури и градушки в половин България в сряда

снимка: Булфото

След няколко хубави дни следва захлаждане. Ето цялостна прогноза: 

И през днешния ден температурите в страната бяха високи за края на май. На доста места още веднъж приближиха и даже надвишиха 30 градуса. Най-топло беше в Свищов - 31 градуса.

Утре обаче ни чакат и захлаждане, и повече превалявания. Ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и основно в Западна и Централна България ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания от дъжд, гръмотевични стихии, ще има и условия за градушки - жълт код е в действие за 14 области в страната.

С сдържан северозападен вятър ще проникне по-студен въздух и температурите ще са от към 20° по морския бряг, до 30° в крайните югозападни региони.

По Черноморието превалявания са малко евентуални, само че там ще е най-хладно, с температури на въздуха сред 18 и 21°.

Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Температурата на морската вода е от 16 на север до 18 °на юг. Вълнението на морето ще е 2 бала, само че вечерта ще стартира да се усилва.

След слънчевото време в планините през днешния ден, на следващия ден и там се чака основна смяна - ще е по-хладно, ще има гръмотевична активност и превалявания, които в обособени региони ще са интензивни, вероятни са и обилни количества. Вятърът ще е най-вече слаб, по най-високите елементи - сдържан от югозапад, добавя Българска национална телевизия.

В доста региони от Западна и Централна Европа, както и в най-западната част от Източна ще има превалявания от дъжд. Над по-голямата част от Европейска Русия, Украйна, както и над Южна Европа ще бъде най-вече слънчево. С повече слънце ще се задържи и над западните и южните региони от Балканите. От север температурите на полуострова ще се намалят, по-високи ще останат в Гърция.

А ето и температурата на морската вода по крайбрежието на южната ни съседка -20-21 градуса.

А у нас и в околните дни и се чакат дъжд и гръмотевични стихии. Има възможност за местни интензивни и обилни по количество превалявания, по-голяма в петък в централните и планинските региони от страната, а в неделя в южните. Температурите постепенно ще продължат да се намаляват.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР